Bu kurabiye hani, canınızın yoğun çikolatalı bir şey atıştırmak istediği ama sağlıksız bir şeyler de yemek istemediği zamanlar olur ya, işte tam o anlar için mükemmel bir yatıştırıcı.

Yapımı oldukça kolay ve el becerisi gerektirmiyor. Üstelik benzerlerine göre daha az kalorili. İçindeki badem ve tereyağı kurabiyeyi ağızda dağılacak şekilde kıtır kıtır yapıyor. Çocuklar için sütün yanında, büyükler için sade kahvenin yanında çok iyi gidiyor. Pişerken evi saran çikolata kokusu sizi ve komşularınızı baştan çıkaracak :)
İçinde bol bol çikolata var. Bitter çikolata olarak damla çikolata, sütlü çikolata olarak ise küvertür çikolata kullandım. Bu kurabiyenin özelliği iki tip farklı kullanılmasında. Tabi ki tek tip çikolata ile de yapılabilir. Kullandığınız kakaonun kaliteli olmasına dikkat edin, bence tadını farkedilir derecede etkiliyor.
Karışımı hazırladıktan 20dk sonra yoldan çıkmaya hazır olun…
Malzemeler:
- 3 bardak yulaf ezmesi
- 1 bardak tam buğday un
- 150 gr tereyağı
- ½ bardak şeker
- ½ bardak pekmez
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 fiske tuz
- 1 fiske kadar muskat rendesi
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- ½ cup bitter çikolata
- 1/3 cup sütlü çikolata
- ½ cup kırılmış badem
Yapılışı:
- Tereyağını ve şekeri birlikte iyice çırpıyoruz. İçine yumurta ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Elenmiş un, karbonat, tuz ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak yulaf ezmesi, toz zencefil, azıcık rendelenmiş
muskat, çikolatalar ve kırılmış bademi de ilave edip oldukça yapışkan bir hamur
elde ediyoruz. Eğer bu aşamada şekil alamayacak kadar yapışkan olduysa, azıcık
un veya yulaf ezmesiyle elimizde sıktığımızda şekil alacak kıvama getirmeliyiz.
- Kurabiyeye şekli verebilmek için dondurma kaşığı ya da normal kaşık kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye top halinde bırakıyoruz. Sonra bu topları 4 parmağımız ile bastırarak yarım cm kalınlığında yuvarlaklar elde ediyoruz. Kenarlarının düzgün olması gerekmiyor.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 20 dakika, kenarları kızarmış, ortası halen yumuşak kalacak şekilde pişiriyoruz. Pişerken gözünüz kurabiyede olsun, fırınınızın tipine göre daha hızlı ya da uzun sürede pişebilir.
- Kurabiyeler pişince 2dk fırında, sonrasında altında da hava alabileceği fırın telinin üstünde dinlendiriyoruz.
- Soğuduktan sonra hava almayacak şekilde 10 güne kadar serin bir ortamda saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok :
Söyleyecek sözünüz mü var?